Wednesday, September 14, 2016

Lacul Balea - Vf. Mircii - Vf. Moldoveanu - Cabana Podragu - Lacul Balea

Nivel de antrenament: Mediu (faceam sport de 2-3 pe saptamana)
Dificultate traseu: Dificil
Durata traseu:
  • Balea Lac – campare dupa Cabana Podragu – 9h
  • Campare – Vf. Moldoveanu – Campare – Cabana Podragu – Cabana Balea – 12h (cu foarte putine pause)

Unde se poate parca masina: parcare pazita Balea Lac
Apa:
  •  Balea Lac 
  • coborare de pe Vf. Mircii pe partea stanga
  • Cabana Podragu

In luna iulie, de ziua lui Stelian, organizaram noi o iesire cu cortul cu mai multe persoane, si tot povestind ce fain a fost pe munte anul trecut, ce fain e in Fagaras, am decis sa mergem saptamana urmatoare pe Vf. Moldoveanu.

     
     Planul era foarte clar: vineri plecare din Cluj, campare la lacul Capra, iar sambata ajungem pe varf si campam apoi langa Cabana Podragu. Cum lucrurile nu merg tot timpul cum ti le organizezi, vineri am pornit noi cu putina intarziere din Cluj, am prins putina aglomeratie pe drum spre Balea Lac, asa ca am ajuns destul de tarziu la Balea. Era intuneric cand am ajuns asa ca nu am putut sa urcam pana la Lacul Capra. Toata lumea a fost de acord ca cel mai bine este sa campam la Balea si sa pornim dis de dimineata.

     Am campat, am stat la povesti cu ceva paharele langa noi si ne-a cam prins noaptea. Dimineata cum s-a facut lumina ne-am trezit, strans cortul, facut rucsacii si am pornit catre Vf. Moldoveanu.
    
Lacul Balea dimineata

Urcare catre Lacul Capra    Tura catre Moldoveanu porneste cu o usoara urcare catre Lacul Capra (se porneste de pe partea cu Cabana Balea, dupa Lacul Balea incepem urcarea), trecem apoi pe langa Lacul Capra si o sa avem o urcare pana la Vf. Capra, dupa care se merge usor pe creasta. Dupa aceasta se ajunge la Fereastra Zmeilor, unde traseul se separa. In partea stanga este traseul catre Moldoveanu pe la Cabana Podragu, iar tot inainte pe la 3 pasi de moarte, o zona putintel periculoasa cu lanturi (nu va fie teama – daca am trecut si eu pe acolo, care sunt destul de fricoasa, inseamna ca nu e asa de rau J ). Am ales sa mergem pe partea cu la 3 pasi de moarte. 

     
Poza la Lacul Capra

Indicator catre Cabana Podragu

Indicator catre Cabana Podragu

     Dupa zona aceasta, se va ajunge pe Vf. Mircii, unde este primul loc de unde se vede Vf. Moldoveanu si Vf. Vistea Mare. Fix la baza la Vf. Mircii este un lac, in stanga caruia se afla un izvor. De acolo se poate alimenta cu apa (este recomandat sa aveti la voi sticle mici cu care sa umpleti sticlele mari). Se continua traseul pe creasta si se va vedea in partea stanga Cabana Podragu. Fiind foarte obositi dupa seara predenta, am ales sa campam inainte sa ajungem pe varf, intr-o vale dupa Cabana Podragu.
Primul view spre Vf. Moldoveanu 

Lacul de la baza Vf. Mircii, in stanga se afla un izvorUrcare de la zona de campare

   
     Dimineata urmatoare, odihniti, lasam corturile in vale si pornim spre varf. Inainte de a ajunge pe Vf. Moldoveanu se va trece si pe la Vf. Vistea Mare. Dupa ce am facut cateva poze pe varf (nu stiu cum am reusit sa am acelasi tricou ca si Stelian) am pornit sa luam corturile si inapoi spre masini.
Indicator spre Vf. Moldoveanu de pe Vf. Vistea Mare

Epuizati pe varf, eu cu Stelian

     
     De data aceasta, am zis sa incercam traseul ce trecea pe langa Cabana Podragu, pentru ca ni s-a parut cam greu traseul pe care am venit. Va dati seama ca nu stiam in ce ne bagam :). Au fost pe la Cabana Podragu nu mai putin de 4 urcari si coborari de pe varfuri, un traseu mult mai dificil decat cel ce il facusem initial. Seara la 20 am ajuns la masini, am mancat niste mamaliguta la Balea Lac si am pornit spre Cluj.
Indicator catre lacul Balea de la Cabana Podragu

    
     Am ramas cu impresia ca traseul pana pe Moldoveanu este destul de dificil :). Am sa revin cu un alt post despre cat de dificil chiar este J.


No comments:

Post a Comment